06 – 14 23 58 01 lisanne@doulacentrumdeventer.nl

Doulacentrum

Onze diensten

Heb jij behoefte aan extra ondersteuning voor- tijdens- en na de bevalling van je kind? Dat is helemaal niet gek, want als je een kind verwacht dan komt er ineens erg veel op je af. Doulacentrum Deventer is er om het de zwangere vrouw en haar partner zo makkelijk mogelijk te maken. Wij bieden verschillende pakketten.

DoulapakkettenCursus
DOULACENTRUM ONTZORGT

HERKEN JIJ JEZELF HIERIN?

=

Je wilt advies over voeding tijdens en na de zwangerschap

=

je BENT angstig voor de zwangerschap of de bevalling

=

Je wilt de partner meer bij de zwangerschap BETREKKEN

=

JE wilt weten wat je te wachten staat na de bevalling

=

je wilt je verhaal in alle vertrouwen kwijt kunnen

Doulacentrum heeft aandacht voor jullie

SAMEN VINDEN WE DE BESTE MANIER

Wat past er bij jullie? Wat zijn jullie wensen? Wat kunnen wij doen om in jullie wensen te voorzien? Doulacentrum Deventer heeft aandacht voor jullie. Dit doen wij door vooral naar jullie te luisteren, de onderliggende terugkerende gedragspatronen te doorbreken en vervolgens de beste zorg voor jullie te creëren waardoor jullie optimaal kunnen genieten van deze magische tijd. Door samen te werken met lokale expertises op dit gebied zorgen wij ervoor dat jullie de best mogelijke zorg op maat ontvangen. Tijdens de kennismaking gaan wij inventariseren wat jullie wensen zijn en waar jullie behoefte aan hebben. Aan de hand daarvan gaan wij samen kijken welk traject het beste bij jullie past, gaan jullie voor begeleiding van een Doula of kiezen jullie alleen voor de cursus Relaxed Bevallen.

SAMEN ZIJN WE STERKER

MAAK GEBRUIK VAN ONS NETWERK

Het kan ook zijn dat jullie vragen hebben over waar je als zwangere vrouw het beste terecht kan voor ontspanning, sport, draagdoekconsulten, clubjes waar je andere zwangere vrouwen kunt ontmoeten, enz. Doulacentrum Deventer heeft een groot netwerk en is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends in de wereld van zwangerschappen en bevallingen. Wij kunnen jullie naar de juiste plekken en personen doorverwijzen. Zo helpen wij niet alleen jullie maar ook andere expertises in de regio, “samen met elkaar, voor elkaar”. Doulacentrum Deventer is de verbindende schakel tussen alle partijen.

ZWANGERSCHAP EN GEBOORTEBEGELEIDING

DOULAPAKKETTEN

DOULAPAKKETTEN

Als Doula leer ik jullie hoe jullie een rustige en fijne situatie kunnen creëren waarin jullie met voldoende zelfvertrouwen kunnen genieten van een fijne zwangerschap en geboorte. Mijn rol tijdens de bevalling is om deze rustige en fijne omgeving te waarborgen. Het traject bestaat uit twee delen, de zwangerschapsbegeleiding en de geboortebegeleiding. Hieronder lees je meer over de twee verschillende pakketten die gebruikelijk gecombineerd worden.

BEGELEIDING bij de zwangerschap

Deze fase bestaat uit de kennismaking en 2 à 3 vervolggesprekken. Tijdens de kennismaking maken wij kennis met elkaar en zal ik vertellen wat jullie van mij als Doula kunnen verwachten. Het wordt duidelijk of wij een klik voelen met elkaar en of we samen verder willen gaan.

LEES VERDER

Deze fase bestaat uit de kennismaking en 2 à 3 vervolggesprekken. Tijdens de kennismaking maken wij kennis met elkaar en zal ik vertellen wat jullie van mij als Doula kunnen verwachten. Het wordt duidelijk of wij een klik voelen met elkaar en of we samen verder willen gaan. Als het meteen duidelijk is dat er een klik is en dat jullie met mij als Doula willen samenwerken dan is dit ook meteen het intakegesprek waarin ik zoveel mogelijk gegevens van jullie zal verzamelen. Tijdens het 2e gesprek gaan wij het met elkaar hebben over de bevalling en jullie verwachtingen rondom de bevalling. Ik zal jullie nogmaals vertellen wat mijn rol als Doula zal zijn en waar ik jullie specifiek bij kan helpen tijdens de bevalling. Ook zal ik jullie alles uitleggen over het geboorteproces en het geboorteplan en wat de partner allemaal kan doen tijdens de bevalling. Als jullie nog geen geboorteplan met de verloskundige hebben gemaakt zal ik jullie tips en tools in de vorm van leuke vragenkaarten meegeven zodat jullie samen het geboorteplan kunnen gaan maken. Dan volgt het 3e gesprek. Hier zullen wij jullie geboorteplan bespreken. Samen maken wij afspraken over wat jullie van mij verwachten tijdens de bevalling en wanneer het moment is dat jullie mij oproepen om je bij te staan tijdens de bevalling. Tijdens het derde gesprek ben je inmiddels al hoogzwanger en kan ik je een verlichtende zwangerschapsmassage geven. Als jullie het fijn vinden kunnen jullie mij meenemen naar de controle bij de verloskundige of de gynaecoloog. Mochten jullie achteraf nog vragen hebben over bepaalde zaken die tijdens de controle besproken zijn dan kan ik jullie daarbij helpen.

BEGELEIDING bij de geboorte

Vanaf week 37 van de zwangerschap sta ik voor jullie op wacht. Dit betekent dat jullie mij 24/7 kunnen bereiken. Tijdens deze periode hebben wij intensiever contact met elkaar. Als jullie bij een controle zijn geweest hoor ik graag hoe het was en hoe jullie ervoor staan.

LEES VERDER

Ik zal jullie dan ook regelmatig even een appje of mailtje sturen of even bellen om te vragen hoe het gaat. Natuurlijk mogen jullie mij ook altijd contacten wanneer jullie daar behoefte aan hebben. Als de bevalling eenmaal is begonnen dan kom ik naar jullie toe op het, in het derde gesprek, afgesproken moment. Mochten jullie al eerder of later behoefte hebben aan mijn aanwezigheid dan kom ik dan. Tijdens de bevalling ben ik er om jullie mentaal en fysiek te steunen. Als er tijd en ruimte is dan maak ik foto’s van de bevalling. Als de baby geboren is blijf ik zolang jullie daar behoefte aan hebben maar maximaal 2 uur. In de kraamweek kom ik jullie kleine grote wonder bewonderen en om te praten over alle ervaringen, gevoelens en emoties rondom de zwangerschap en de bevalling. We bespreken hoe jullie de kraamweek ervaren en wat jullie verwachten van de tijd die komen gaat en hoe ik jullie daarbij zou kunnen helpen. Na 4 weken kom ik voor het laatst bij jullie op bezoek. Tijdens onze laatste ontmoeting is er ruimte om over alles te praten waar maar behoefte aan is. Er kan worden gelachen maar ook zeker gehuild. Ik overhandig jullie het geboorteverslag wat ik voor jullie hebt gemaakt. Dit is niet zomaar wat tekst op papier maar een dierbare herinnering voor jullie en je kind. Natuurlijk ben ik nog tot 2 maanden na de bevalling een hulplijn voor jullie en mogen jullie mij appen, mailen of bellen als jullie vragen hebben.

of kies voor een cursus
Relaxed bevallen
LIEVER ZELF DOEN?
CURSUS RELAXT BEVALLEN

De cursus volgen jullie geheel samen en is een combinatie tussen Hypnobirthing & Mindfulness. In 4 tot 5 avonden leren jullie alles over het geboorteproces, hoe jullie mindful om kunnen gaan met alles wat er op je pad komt en hoe jullie doormiddel van HypnoBirthing technieken je lichaam tijdens de bevalling in diepe staat van ontspanning kunt brengen. Ideaal voor stellen die de bevalling vooral samen willen doen en minder intensieve begeleiding nodig hebben tijdens de zwangerschap en bevalling. Met de cursus Relaxed Bevallen hebben jullie voldoende handvatten om samen de bevalling te kunnen realiseren die jullie wensen.

ONZE PARTNERS

Wil je meer informatie ontvangen

Vraag een gratis intake aan via dit formulier