Lisanne corpeleijn

Leer mij kennen

Iedere geboorte is een unieke situatie die met geen enkele andere geboorte te vergelijken is, het is tenslotte de geboorte van jouw eigen kind! Dit vergt een behandeling op maat die volledig om jullie draait. Ik geloof dat iedere vrouw een prachtige bevalling kan ervaren ongeacht het verleden.

DoulapakkettenCONTACT
 ik ben een Doula en een ERVARINGSDESKUNDIGE

OOK IK HAD ANGSTEN

=

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik angst voor de geboorte

=

TIJDENS MIJN TWEEDE ZWANGERSCHAP HAD IK ANGst voor het ziekenhuis

=

door begeleiding kreeg ik mijn zelfvertrouwen terug

=

mijn man wist hierdoor hoe hij mij optimaal kon ondersteunen

=

ik kijk terug op twee geweldige geboorten dankzij de hulp van specialisten

De liefde in jouw baarmoeder is de fundering van het bestaan van jouw kind

DIT WIL IK JULLIE GEVEN

DIT WIL IK JULLIE GEVEN

Ik wil jullie de liefde en aandacht geven die jullie verdienen omdat dat het bestaansrecht is van ieder levend wezen. En dus ook van de baby die in jouw baarmoeder groeit. Als jij als moeder ontspannen bent, in je kracht staat en liefde kan ontvangen kan jij dit ook aan jezelf geven en dus ook aan de baby die in jouw buik groeit. De baarmoeder is geen plek waar angst en spanning zich ophoopt maar waar liefde en leven groeit. Die liefde is het eerste wat de baby in jouw buik meekrijgt en de fundering van zijn of haar bestaan. Daarom zal ik er alles aan doen om jullie te geven wat jullie nodig hebben om dit te kunnen manifesteren.

HBO VERPLEEGKUNDIGE, HBO VOEDING EN DIëTIEK

MIJN ACHTERGROND

Mijn fascinatie voor zwangere vrouwen en bevallingen is ontstaan toen ik als 15-jarig meisje stage liep op de afdeling verloskunde van het Deventer ziekenhuis. Deze fascinatie werd verder aangewakkerd tijdens mijn studie HBO Verpleegkunde toen ik als voedingsassistent werkte op de afdeling verloskunde van het Radboud ziekenhuis. Na mijn studie heb ik 6 jaar op Curaçao gewoond en ben ik uiteindelijk teruggekeerd naar mijn geboorteplaats Deventer waar ik de opleiding HBO Voeding & Diëtetiek heb gedaan.

EEN PRACHTIGE GEBEURTENIS

MIJN EERSTE ZWANGERSCHAP

Tijdens de opleiding HBO Voeding & Diëtetiek werd ik zwanger. Ondanks een heerlijke zwangerschap had ik een angst ontwikkeld voor de geboorte. Door de begeleiding van een Haptonoom had ik uiteindelijk zoveel zelfvertrouwen ontwikkeld dat ik niet meer angstig was en graag thuis wilde bevallen. Het werd uiteindelijk een thuisbevalling van 14 uur die eindigde in een keizersnede. Dankzij de haptonoom, een fantastische verloskundige die mij volledig in regie liet en de steun van mijn man heb ik mijn bevalling altijd gezien als een prachtige gebeurtenis.

MIJN TWEEDE ZWANGERSCHAP

IK WILDE DOULA WORDEN

Na de geboorte van mijn zoon Elias hoorde ik voor het eerst over het beroep Doula en wist ik meteen dat ik als Doula ook andere vrouwen wilde helpen. Tijdens de Doula opleiding werd ik opnieuw zwanger en heb ik mijn kennis bij mijzelf in de praktijk kunnen brengen. Toch ontwikkelde ik ook tijdens deze zwangerschap een angst, dit keer voor het ziekenhuis. Ik was bang dat ik in het ziekenhuis de regie zou verliezen. Deze angst heb ik in het ziekenhuis besproken en mijn geboortewensen opgeschreven in een geboorteplan. Nu was ik weer in regie en kreeg ik vertrouwen. De geboorte van Samuel was uiteindelijk een vlotte, natuurlijke en serene geboorte!

ZWANGERSCHAP EN GEBOORTEBEGELEIDING

WIL JIJ OOK BEGELEIDING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP EN GEBOORTE?

WIL JIJ OOK BEGELEIDING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP EN GEBOORTE?

Als Doula leer ik jullie hoe jullie een rustige en fijne situatie kunnen creëren waarin jullie met voldoende zelfvertrouwen kunnen genieten van een fijne zwangerschap en geboorte. Mijn rol tijdens de bevalling is om deze rustige en fijne omgeving te waarborgen. Het traject bestaat uit twee delen, de zwangerschapsbegeleiding en de geboortebegeleiding. Hieronder lees je meer over de twee verschillende pakketten die gebruikelijk gecombineerd worden.

dit ben ik

en Ik ben er voor jou!

Door mijn achtergrond in de zorg ben ik gewend om mensen aandacht te geven in de meest kwetsbare perioden van het leven. Met eigen ogen heb ik kunnen zien hoe ieder persoon in een eigen situatie een andere benadering nodig heeft. Bij mij stopt het niet bij een “het gaat goed”. Ik zie jou, neem de tijd voor je, probeer je op je gemak te laten voelen, geef jou de hand op je schouder wanneer je die nodig hebt of stel jou de vraag die iets los maakt. Mensen in mijn omgeving noemen mij begaan, zorgzaam, lief, open en optimistisch. Als iemand hulp nodig heeft dan schiet ik te hulp. Dit doe ik met een flinke dosis liefde en optimisme. Wil je meer weten over mij of over hoe ik jullie kan helpen? Neem vrijblijvend contact op voor een ongedwongen babbeltje.

Neem contact met Mij op